DARE TO SAY YES!

Cô Trần Thanh Tâm

Hi everybody!

My name is Tam. It’s a big honor that I can work as an English teacher at ENVIS School. I have been dreaming about being a teacher since my childhood, not a teacher of English, but literature. Everything changed, when I had to go to Russia to live with my family:  new language, new school, new people. My parents sent me to the language school, so I had to work hard to come up with the classmates, and I fell in love with learning languages, especially with English. Right now, I can speak some languages such as: English, Russian, Frech, Vietnamese :D

Cô là Tâm. Cô rất vinh dự khi là một trong những thành viên của ENVIS School. Cô đã mơ ước trở thành một giáo viên khi cô còn rất nhỏ, nhưng đặc biệt lại không phải là giáo viên tiếng Anh, mà là giáo viên môn Văn.

Tất cả mọi thứ đã thay đổi khi cô rời Việt Nam đến Nga sinh sống với gia đình và gặp phải những khó khăn như Ngôn ngữ mới, trường mới, bạn bè mới... Bố mẹ cô đã gửi cô đến một ngôi trường Ngoại ngữ, và cô đã phải rất vất vả để theo kịp các bạn cùng lớp. Cũng chính vì điều đó, mà cô đã yêu học ngoại ngữ từ thời đó, đặc biệt là tiếng Anh. Và bây giờ, cô có thể nói thành thạo một số ngôn ngữ như: Tiếng Anh, tiếng Nga, tiếng Pháp, tiếng Việt :d

Now, I can say that I am absolutely happy being an English teacher after teaching at school for 3 years. The feeling when standing at the blackboard, seeing your students, sharing them not just the knowledge of English, but also your life experience, your hope and your love is so great, so cool, so incomparable to other things.

Sau 3 năm giảng dạy, cô cảm thấy đúng đắn và hạnh phúc với công việc giảng dạy tiếng Anh của mình. Cái cảm giác đứng trên bục giảng, trò chuyện với học trò, chia sẻ những kiến thức không chỉ tiếng Anh mà còn kinh nghiệm cuộc sống, những hi vọng, tình yêu thật là tuyệt vời.

I think that everybody comes to this world has his own mission to be completed, and I believe that one of my missions is being a good English teacher!

Cô nghĩ rằng tất cả mọi người đến với thế giới này đều có một "sứ mệnh" cần phải hoàn thành. Và cô cũng tin rằng, sứ mệnh của cô là trở thành một giáo viên tiếng Anh giỏi, được học trò yêu quý!

Come to ENVIS School and enjoy English

Bài liên quan

Bản quyền thuộc về BBC English - Website đang chạy thử nghiệm và chờ cấp phép của BVH - BTTT